מתכונים

 פיצה דקה וקריספית מקמח כוסמין

 

unnamed (1)  unnamedunnamed (2)

חומרים

1.5 כוסות מים חמימים

1 כפית שטוחה סוכר קנים

2 כפות שמרים יבשים

4 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כפית שטוחה מלח

2/3 כוס שמן זית

 

לערבב בקערה גדולה את הקמח והמלח

לערבב בקערה קטנה את המים הסוכר והשמרים להתחלת תסיסה.

להוסיף לקערת הקמח את השמן ואח"כ את תכולת קערת המים והשמרים והסוכר.

ללוש את הבצק כ 2 דקות הבצק אמור להיות רך. אם הוא רך מידי אפשר להוסיף מעט קמח.

להתפיח את הבצק להכפלת הנפח.

בשלב זה אפשר להכניס את אבן האפיה לתנור ולחמם את התנור ל240 מעלות. בתנור שלי זה לוקח כשעה.

לתת כמה בוקסים לבצק כדי שהבצק יחזור למצבו לפני ההתפחה.

להכין את הפיצה

הבצק מספיק ל3 פיצות משפחתיות גדולות דקות . או 2 עבות יותר.

 

לרוטב

עגבניות מרוסקות מיכל גדול.

2-3 שיני שום כתושות

בזיליקום טרי

אורגנו טרי

מלח

פלפל

לפיצה ביאנקה

לטפטף שמן זית, בצל סגול, מעט גבינה מלוחה, פטריות, עגבניה טריה חתוכה.

 * * *

 חטיפי אנרגיה משובחים תוצרת בית

 

unnamed (3) unnamed (5) unnamed (6)

חומרים :

2 כוסות שיבולת שועל
כוס סובין שיבולת שועל
רבע כוס גרעיני חמניה או דלעת
2 כוסות פיצפוצי אורז מלא
100גר' חמוציות מיובשות
כוס אגוזים קצוצים
כף תמצית וניל אמיתית
3 כפות מלאות שמן קוקוס מכבישה קרה
3/4 כוס סילאן ללא תוספת סוכר
רבע כוס סוכר קנים

 

הכנה:

שיבולת השועל , וסובין שיבולת שועל  לקלות בתנור בטמפ' של 180-190 מעלות
למשך 10-15 דקות.

שמן הקוקוס בקיץ נוזלי, או כמעט נוזלי. בחורף צריך לחמם אותו מעט כדי שימס

לערבב את כל החומרים הרטובים בקערה

ואת כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.

לאחד את כל החומרים ולערבב היטב

לפרוס נייר אפיה על תבנית  בגודל 30X30 לשטח את העיסה לדחוס אותה טוב, טוב.

לאפות בחום  150-160 מעלות למשך 20-25 דקות

לקרר ולפרוס לפי הגודל הרצוי

 

*  *  *

 

גלילות מקמח מלא ללא סוכר

 

unnamed (8)     unnamed (6)

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח כוסמין
1/2 שקית אבקת אפיה
כפית וניל איכותי
1 ביצה
1 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה, או כל שמן צמחי אחר
קורט מלח
1/2 כוס מיץ תפוזים, חלב אורז או כל חלב אחר.

מלית לכל גלילה:

3-4 כפות ממרח תמרים איכותי או ריבת סנלדפור מכל סוג שהוא השתמשתי בפירות יער.
חצי כפית קינמון,
אגוזים קצוצים 4 כפות
שומשום 2 כפות

הכנה:

מאחדים את כל החומרים ולשים בצק. מחלקים ל4 ושמים לשעה במקרר. בקיץ מוציאים כל פעם רק קוביה אחת שעובדים איתה.

מרדדים את הבצק מורחים בריבה מפזרים קינמון ואגוזים

הבצק נוטה קצת להתפרק בגלגול, צריך לגלגל אותו לאט ובעדינות

מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

פורסים לפרוסות לפי העובי הרצוי ואופים.

אפיה 170 מעלות כ20 דקות – לבדוק בתחתית העוגיות שהן "קיבלו את הצבע" הרצוי.